Wat is een PGO?

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waar je gratis en veilig een kopie van jouw medische gegevens van verschillende zorgverleners op één plek kunt ophalen. Bijvoorbeeld het advies van je huisarts, uitslagen van het ziekenhuis of een brief van je therapeut. Je kunt ook zelf gegevens toevoegen, zoals je bloeddruk of je gewicht.  

Een PGO: ook iets voor jou?

Een PGO helpt je om al je gezondheidsgegevens overzichtelijk op één plek op te halen. Steeds meer zorgverleners maken een veilige gegevensuitwisseling met een PGO mogelijk. Bijna alle huisartsen zijn inmiddels aangesloten en veel ziekenhuizen, langdurige zorg en ggz-instellingen volgen. In veel gevallen kun je dus nu al een kopie van je medische gegevens ophalen, zoals lab uitslagen of behandelverslagen. Een belangrijke stap op weg naar meer regie over je eigen gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld het advies van je huisarts nog eens teruglezen of met de informatie uit je PGO voorbereiden op een bezoek aan je arts.

Wil je weten wat er al in een PGO mogelijk is? 

👉 Bekijk welke gegevens je nu al kunt ophalen

👇 In onderstaande video leer je meer over wat een PGO is en wat je ermee kunt.

Veilig verbinden via MedMij

Als je medische gegevens ophaalt in je PGO, wil je natuurlijk dat dat veilig gebeurt. Daarom zijn er duidelijke regels opgesteld door MedMij – dé standaard voor het veilig digitaal uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen jouw PGO en zorgverleners zoals je huisarts, ziekenhuis of therapeut. PGO’s en zorgverleners met het MedMij-label houden zich aan deze strenge veiligheidsregels. Zie je het MedMij-logo? Dan weet je zeker dat jouw gegevens veilig worden gedeeld. 

▶️ Bekijk de video: Hoe werkt veilig verbinden via MedMij?

Lees meer over MedMij

Verschil PGO en patiëntenportaal

Een PGO is anders dan een patiëntenportaal. Een patiëntenportaal is gekoppeld aan één zorginstelling, zoals een ziekenhuis of huisartspraktijk. Daarmee kun je alleen de gegevens bekijken van die ene zorgverlener. Kom je bij meerdere zorginstellingen, dan heb je ook meerdere portalen. 

Met een PGO haal je gegevens op van verschillende zorgverleners en komt alles samen op één plek. Dat geeft overzicht. Een PGO is gratis, veilig en handig in gebruik. Ook iets voor jou? 

Meer informatie en tips

Oefenen met een Voorbeeld-PGO

In de Voorbeeld-PGO oefen je met niet-bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen.

Oefenen met een Voorbeeld-PGO

Quiz: test je kennis over PGO’s

Test je kennis over PGO’s in een online quiz met 7 vragen. De eerste vraag is misschien een inkoppertje. Weet jij ook het antwoord op de volgende vragen?

Quiz: test je kennis over PGO’s

Video's over PGO's

In negen korte video’s van elk 1,5 tot 2 minuten beantwoorden we veel vragen over PGO’s. Je leert meer over wat een PGO is, wat de voordelen zijn en over veilige gegevensuitwisseling via MedMij.

Video's over PGO's

Een PGO kiezen

Er bestaan diverse PGO-aanbieders. Een PGO is gratis, het ophalen van je medische gegevens in een PGO ook. Kies de PGO die het beste past bij jouw situatie. Misschien wil je ook wel een zelfmeet-app of een slim horloge koppelen aan je PGO? Onze PGO-keuzehulp helpt je de juiste keuze te maken tussen de verschillende PGO-aanbieders.

Kies een PGO

Heb je vragen over PGO's?

Wil je meer weten over een PGO of hoe je een PGO gebruikt? We hebben de meest gestelde vragen overzichtelijk voor je op een rij gezet.  

Kom je er toch niet helemaal uit of wil je liever persoonlijk contact? Dan kun je terecht bij het PGO-informatiepunt. Daar staan medewerkers klaar om je verder te helpen. 

👉 Bekijk de veel gestelde vragen 

Inschrijven PGO-nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom PGO’s? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven PGO-nieuwsbrief

Inschrijven PGO-nieuwsbrief