Waarom zou je een PGO gebruiken?
Bijna elke huisarts in Nederland doet mee. Dus veel mensen kunnen hun huisartsgegevens ophalen in een PGO. Ook doen verschillende ziekenhuizen en ggz-instellingen al mee. En je kunt vaak zelf gegevens in je PGO zetten. Daardoor is het voor veel mensen al handig een PGO te gebruiken. Een voorbeeld:
Peter (51) wordt snel moe en voelt zich benauwd. Hij gaat naar de huisarts voor een onderzoek. Zijn bloeddruk is te hoog. De huisarts zegt dat Peter gezonder moet leven. Hij moet meer bewegen en proberen af te vallen. Ook is er meer onderzoek nodig in het ziekenhuis.
Wat heeft Peter aan een PGO?
Peter kan in zijn PGO het advies van de huisarts bekijken. Dit leest hij voor in het ziekenhuis. De dokter in het ziekenhuis zegt dat Peter de adviezen van de huisarts moet volgen. En dat de PGO daarbij kan helpen. In zijn PGO kan Peter een dagboek bijhouden. Daarin schrijft hij elke dag hoe hij zich voelt. Ook kan hij in zijn PGO het aantal stappen zetten dat hij loopt. Binnenkort sluit het ziekenhuis van Peter aan en kan hij ook zijn ziekenhuisgegevens ophalen in zijn PGO. Peter vindt de gegevens in zijn PGO handig. Zo krijgt hij steeds meer grip op zijn gezondheid.