Kies een PGO

Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee je een PGO kunt verbinden. En ook welke zelfmeet apps of slimme horloges je kunt koppelen, verschilt per PGO.

Onze informatie helpt je een PGO te kiezen die bij jou past. En we leren je meer over het inloggen met twee-factor authenticatie. Daar krijg je direct mee te maken als je een PGO gaat gebruiken.

Waar moet je op letten als je een PGO kiest?

Door jezelf vier vragen te stellen kom je er achter wat voor jou belangrijk is aan een PGO. Dit helpt je met kiezen voor de PGO die bij jou past.

 1. Welke medische gegevens wil ik nu of in de toekomst in mijn PGO verzamelen?
 2. Welke andere functies vind ik belangrijk in mijn PGO?
 3. Wil je je PGO als app of website gebruiken?
 4. Wat wil je betalen voor de extra functies in je PGO?

Keuzehulp: PGO's vergelijken op digitalezorggids.nl

Jij kiest zelf welke PGO het beste bij je past. Over alle PGO’s vind je informatie op digitalezorggids.nl. Klik op onderstaande afbeelding om naar de keuzehulp te gaan.

Klik op deze banner om naar de PGO-keuzehulp op digitalezorggids.nl te gaan

Meer leren over PGO's

Cursus: inloggen in een PGO

PGO’s moeten zorgen dat jouw gegevens goed beschermd zijn. Daarom is inloggen met alleen een wachtwoord niet genoeg. Je hebt ook een tweede, extra stap nodig, bijvoorbeeld met een code via de telefoon. Dat heet twee-factor authenticatie.

In een korte online cursus leggen we uit wat twee-factor authenticatie is en hoe het werkt. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Het verschilt per PGO welke manier je moet gebruiken om in te loggen. Ook krijg je aan het eind een tip van ons.

Cursus: inloggen in een PGO

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

In onze Voorbeeld-PGO oefen je met niet-bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Ideaal voor nieuwsgierige gebruikers.

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

Waar kun je je PGO gebruiken?

Kun je bij jouw zorgverlener al je medische gegevens ophalen in je PGO? Doe op digitalezorggids.nl de check. Nog niet alle zorgorganisaties kunnen met een PGO verbinden. Het aantal zorgverleners dat aangesloten is, neemt de komende tijd toe.

Waar kun je je PGO gebruiken?
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • Waarom zijn er veel verschillende PGO’s?

  Niemand is hetzelfde. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Ook in het gebruik van PGO’s. Patiëntenfederatie en de overheid vinden het belangrijk dat je een PGO kunt kiezen die het beste bij je past. Alle PGO’s kunnen medische gegevens ophalen, maar verschillen in hoe ze de informatie laten zien. Ook zijn er verschillen in de extra functies die ze aanbieden. Bekijk hier de PGO keuzehulp.

 • Kan ik van PGO wisselen?

  Je kan van PGO wisselen. In een nieuwe PGO met een MedMij-label kan je weer de gegevens zetten van je verschillende zorgverleners. Andere gegevens die je hebt verzameld in je oude PGO kunnen verloren gaan.

 • Bij welke zorgverleners kan ik een PGO gebruiken?

  Nog niet alle zorgorganisaties kunnen met een PGO verbinden. Het aantal zorgverleners dat aangesloten is, neemt de komende tijd toe. Check op DigitaleZorggids of je jouw medische gegevens kunt ophalen bij jouw zorgverlener(s). Klik op de knop ‘Doe de check’ op

  digitalezorggids.nl.

Bekijk alle veelgestelde vragen