Kies een PGO
Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee je een PGO kunt verbinden. En ook welke zelfmeet apps of slimme horloges je kunt koppelen, verschilt per PGO.
Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee je een PGO kunt verbinden. En ook welke zelfmeet apps of slimme horloges je kunt koppelen, verschilt per PGO.
Onze informatie helpt je een PGO te kiezen die bij jou past. En we leren je meer over het inloggen met twee-factor authenticatie. Daar krijg je direct mee te maken als je een PGO gaat gebruiken.
Door jezelf vier vragen te stellen kom je er achter wat voor jou belangrijk is aan een PGO. Dit helpt je met kiezen voor de PGO die bij jou past.
PGO’s moeten zorgen dat jouw gegevens goed beschermd zijn. Daarom is inloggen met alleen een wachtwoord niet genoeg. Je hebt ook een tweede, extra stap nodig, bijvoorbeeld met een code via de telefoon. Dat heet twee-factor authenticatie.
In een korte online cursus leggen we uit wat twee-factor authenticatie is en hoe het werkt. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Het verschilt per PGO welke manier je moet gebruiken om in te loggen. Ook krijg je aan het eind een tip van ons.
In onze Voorbeeld-PGO oefen je met niet-bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Ideaal voor nieuwsgierige gebruikers.
Niemand is hetzelfde. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Ook in het gebruik van PGO’s. Patiëntenfederatie en de overheid vinden het belangrijk dat je een PGO kunt kiezen die het beste bij je past. Alle PGO’s kunnen medische gegevens ophalen, maar verschillen in hoe ze de informatie laten zien. Ook zijn er verschillen in de extra functies die ze aanbieden. Kies een PGO op https://www.digitalezorggids.nl/kies-je-pgo/.
Je kan van PGO wisselen. In een nieuwe PGO met een MedMij-label kan je weer de gegevens van je verschillende zorgverleners zetten. Andere gegevens die je hebt verzameld in je oude PGO kunnen verloren gaan.
Deze filters helpen je bij het vinden van een PGO
MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens.
Vink aan met welk type zorgverlener of zorginstelling je nu of in de toekomst wilt verbinden. Verbinden via MedMij kan alleen met zorgverleners die een MedMij-label hebben. Steeds meer huisartsen hebben een MedMij-label. Het grootste deel van andere zorginstellingen heeft dit nog niet. De komende jaren komen er wel steeds meer zorginstellingen bij met een MedMij-label.
Met elke PGO op deze website kan je via MedMij verbinding maken met zorgverleners. Een aantal PGO’s biedt daarnaast nog andere functies.
Vink de functies aan die jij wilt gebruiken in een PGO. Vervolgens verschijnen alle PGO’s die passen bij jouw voorkeur.
Met elke PGO op deze website kan je via MedMij verbinding maken met zorgverleners. Een aantal PGO’s kan daarnaast ook verbinden met apps. Een app is een toepassing op een mobiel apparaat. Een app kan je downloaden in de Google Play Store en/of de Apple Store.
Door een app te koppelen aan je PGO kun je gegevens overbrengen van PGO naar app, en andersom.
Let op: MedMij is niet verantwoordelijk voor de uitwisseling tussen een PGO en apps.
Vink aan met welke app(s) jij graag wilt koppelen. Vervolgens verschijnen alle PGO’s die passen bij jouw voorkeur.
Met elke PGO op deze website kan je via MedMij verbinding maken met zorgverleners. Een aantal PGO’s kan daarnaast ook verbinden met de apps van wearables. Wearables zijn draagbare elektronische apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een hartslagmeter of slim horloge.
Door de app van een wearable of ander slim apparaat te koppelen aan je PGO kun je gegevens overbrengen van app naar PGO, zoals je hartslag.
Let op: MedMij is niet verantwoordelijk voor de uitwisseling tussen een PGO en apps.
Vink aan met welke apps van wearable(s) of overige slimme apparaten jij graag wilt koppelen. Vervolgens verschijnen alle PGO’s die passen bij jouw voorkeur.
Alle PGO’s op deze website kun je op je computer, tablet en telefoon gebruiken. Van sommige PGO’s is er ook een app. Een app is een toepassing op een mobiel apparaat. Een app kan je downloaden in de Google Play Store en/of de Apple Store.
Vink dit aan als je graag een PGO-app wilt gebruiken. Vervolgens verschijnen alle PGO’s die je als app kunt downloaden.
Hoe wil jij contact met de helpdesk van een PGO?
Dat kan je hier aanvinken. Vervolgens verschijnen alle PGO’s die passen bij jouw voorkeur.
Heb jij een websitelink of een QR-code van jouw zorgverlener gekregen? Bij een aantal PGO’s kan je deze link of QR-code gebruiken om direct verbinding te maken met deze zorgverlener. Zet een vinkje als je alleen de PGO’s wilt zien die dit kunnen.
Het uitwisselen van medische gegevens in een PGO is gratis. Voor aanvullende functies kan een PGO-aanbieder een (klein) bedrag vragen. Bijvoorbeeld voor extra functies, zoals de koppeling met meerdere apps. Dit staat altijd aangegeven.