Voor zorgverleners

Steeds meer zorgverleners kunnen verbinden met een PGO. Ze doen dat via MedMij. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens. De PGO’s én de systemen van de zorgverleners moeten aan deze standaard voldoen voordat ze veilig met elkaar kunnen verbinden.

PGO’s zijn nieuw en roepen vragen op bij patiënten en zorgverleners. Op PGO.nl kunnen zorgverleners hun kennis over PGO’s vergroten. En PGO.nl helpt zorgverleners met het communiceren over PGO’s.

 

 

 

Toolkit PGO.nl

De toolkit is gevuld met communicatiemateriaal dat zorgverleners kunnen gebruiken om PGO’s bij hun patienten of clienten onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld video’s, social media uitingen, posters en voorbeeldteksten.

Toolkit PGO.nl

Leermiddelen voor zorgverleners

Wil je meer leren over PGO’s? Je kennis en vaardigheden vergroten? Hier zijn verschillende leermiddelen voor gemaakt. Zo zijn er e-learnings, korte testen, workshoppakketten, een training en linkjes naar interessante sites.

Leermiddelen voor zorgverleners

MedMij toolkit

Wil je meer weten over MedMij? Op hun website licht MedMij verschillende onderwerpen toe zoals het afsprakenstelsel en informatiestandaarden. En vind je een toolkit om aan te sluiten op MedMij.

MedMij toolkit

Huisartsenzorg

Steeds meer huisartsen voldoen aan de MedMij-standaard. Dat betekent dat zij veilig kunnen verbinden met PGO’s. Patiënten kunnen de huisartsen opzoeken in hun PGO, verbinding maken en hun gegevens bekijken. Huisartsen kunnen de materialen op deze website gebruiken om patiënten op weg te helpen met een PGO. Gaandeweg voegen we steeds meer instrumenten toe. Gericht op informeren, stimuleren en leren.

Huisartsenzorg

Medisch-specialistische zorg

Steeds meer ziekenhuizen, umc’s en zelfstandige klinieken voldoen aan de MedMij-standaard. Dat betekent dat zij veilig kunnen verbinden met PGO’s. Het programma VIPP 5 helpt instellingen binnen de medisch-specialistische zorg met het realiseren van deze veilige gegevensuitwisseling. 99 ziekenhuizen, 8 umc’s en zo’n 100 zelfstandige klinieken werken mee aan dit programma. Deze instellingen kunnen de materialen op deze website gebruiken om hun zorgverleners en patiënten op weg te helpen met een PGO. Gaandeweg voegen we steeds meer instrumenten toe. Gericht op informeren, stimuleren en leren.

Medisch-specialistische zorg

Geestelijke gezondheidszorg

Steeds meer ggz-instellingen voldoen aan de MedMij-standaard. Dat betekent dat zij veilig kunnen verbinden met PGO’s. VIPP GGZ helpt ggz-instellingen met het realiseren van deze veilige gegevensuitwisseling. 87 ggz-instellingen werken mee aan dit programma. Deze instellingen kunnen de materialen op deze website gebruiken om hun behandelaren en patiënten op weg te helpen met een PGO. Gaandeweg voegen we steeds meer instrumenten toe. Gericht op informeren, stimuleren en leren.

Geestelijke gezondheidszorg

Veelgestelde vragen

Op deze website beantwoorden we vragen van patiënten en zorgverleners over PGO’s. Wat als ik mijn zorgverlener niet in mijn PGO kan vinden? Wat als mijn patiënt minder digitaal vaardig is?

Veelgestelde vragen

De meerwaarde van een PGO voor jou als zorgverlener (animatie VIPP5)

Tijdlijn

Een groeiende groep huisartsen, ggz-instellingen, ziekenhuizen en zelfstandige klinieken kan al veilig verbinden met PGO’s. Patiënten kunnen deze zorgverleners opzoeken in hun PGO, verbinding maken en hun gegevens bekijken. Voor elke groep zorgverleners is een mijlpaal op de kalender gezet. Hoe dichter we bij die mijlpalen komen, hoe meer zorgverleners er te vinden zijn in een PGO.

2021

 • December
  December
  Huisartsenzorg

  Vanaf december groeit het aantal huisartsen dat via MedMij kan verbinden met een PGO snel. Daardoor kunnen steeds meer patiënten op een veilige manier informatie van de huisarts in hun PGO zetten. Dus informatie over ziektes en klachten, het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken, brieven van en voor het ziekenhuis en een lijst met medicijnen en allergieën. Zij kunnen deze informatie in hun PGO bekijken.

2022

 • April
  April
  Geestelijke gezondheidszorg

  Vanaf april kunnen steeds patiënten van circa 80 ggz-instellingen via MedMij hun gegevens in een PGO zetten. Het gaat om basisgegevens, zoals NAW-gegevens en ziektekenmerken, en medicijnen.

 • April
  April
  Huisartsenzorg

  In 2021 ging het om medische gegevens bij de huisarts in een PGO bekijken. Vanaf april 2022 kunnen mensen ook zelf gegevens naar de huisarts sturen. Het gaat om gegevens die je zelf thuis meet, zoals je bloeddruk of bloedsuiker.

 • Oktober
  Oktober
  Medisch specialistische zorg

  Vanaf oktober kunnen steeds meer patiënten die medisch-specialistische zorg krijgen hun gegevens via MedMij bekijken in hun PGO. Het gaat om basisgegevens en medische gegevens zoals diagnose, laboratoriumuitslagen, allergieën en bloeddruk. Er doen 99 ziekenhuizen, 8 universitair medische centra en zo’n 100 zelfstandige klinieken mee met de VIPP 5 regeling om dit voor elkaar te krijgen.

Zes antwoorden van MedMij

Actueel

Nieuws 21 oktober 2021

Vergroot jouw kennis over PGO’s met nieuwe e-learning

Read newsitem Vergroot jouw kennis over PGO’s met nieuwe e-learning
Onderzoeken 16 mei 2022

Tussenrapportage: 1,5 jaar PGO-onderzoek samengevat

Read newsitem Tussenrapportage: 1,5 jaar PGO-onderzoek samengevat
Artikel 11 mei 2022

Jessica Varkevisser, SRN Revalidatie: ‘Met PGO kunnen we juiste zorg verlenen’

Read newsitem Jessica Varkevisser, SRN Revalidatie: ‘Met PGO kunnen we juiste zorg verlenen’
Artikel 09 mei 2022

Gebruikersonderzoek verbetert PGO-ervaring

Read newsitem Gebruikersonderzoek verbetert PGO-ervaring
Nieuws 25 april 2022

14 juni: online bijeenkomst voor patiëntenorganisaties over PGO’s

Read newsitem 14 juni: online bijeenkomst voor patiëntenorganisaties over PGO’s