Voor zorgverleners

Steeds meer zorgverleners kunnen verbinden met een PGO. Ze doen dat via MedMij. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens. De PGO’s én de systemen van de zorgverleners moeten aan deze standaard voldoen voordat ze veilig met elkaar kunnen verbinden.

PGO’s zijn nieuw en roepen vragen op bij patiënten en zorgverleners. Op PGO.nl kunnen zorgverleners hun kennis over PGO’s vergroten. En PGO.nl helpt zorgverleners met het communiceren over PGO’s.

 

 

 

Toolkit PGO.nl

De toolkit is gevuld met communicatiemateriaal dat zorgverleners kunnen gebruiken om PGO’s bij hun patienten of clienten onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld video’s, social media uitingen, posters en voorbeeldteksten.

Toolkit PGO.nl

MedMij Kennisbank

Wil je meer weten over MedMij? In de Kennisbank licht MedMij verschillende onderwerpen toe zoals veilige uitwisseling, het afsprakenstelsel en informatiestandaarden.

MedMij Kennisbank

Huisartsenzorg

Steeds meer huisartsen voldoen aan de MedMij-standaard. Dat betekent dat zij veilig kunnen verbinden met PGO’s. Patiënten kunnen de huisartsen opzoeken in hun PGO, verbinding maken en hun gegevens bekijken. Huisartsen kunnen de materialen op deze website gebruiken om patiënten op weg te helpen met een PGO. Gaandeweg voegen we steeds meer instrumenten toe. Gericht op informeren, stimuleren en leren.

Huisartsenzorg

Medisch-specialistische zorg

Steeds meer ziekenhuizen, umc’s en zelfstandige klinieken voldoen aan de MedMij-standaard. Dat betekent dat zij veilig kunnen verbinden met PGO’s. Het programma VIPP 5 helpt instellingen binnen de medisch-specialistische zorg met het realiseren van deze veilige gegevensuitwisseling. 99 ziekenhuizen, 8 umc’s en zo’n 100 zelfstandige klinieken werken mee aan dit programma. Deze instellingen kunnen de materialen op deze website gebruiken om hun zorgverleners en patiënten op weg te helpen met een PGO. Gaandeweg voegen we steeds meer instrumenten toe. Gericht op informeren, stimuleren en leren.

Medisch-specialistische zorg

Geestelijke gezondheidszorg

Steeds meer ggz-instellingen voldoen aan de MedMij-standaard. Dat betekent dat zij veilig kunnen verbinden met PGO’s. VIPP GGZ helpt ggz-instellingen met het realiseren van deze veilige gegevensuitwisseling. 87 ggz-instellingen werken mee aan dit programma. Deze instellingen kunnen de materialen op deze website gebruiken om hun behandelaren en patiënten op weg te helpen met een PGO. Gaandeweg voegen we steeds meer instrumenten toe. Gericht op informeren, stimuleren en leren.

Geestelijke gezondheidszorg

Veelgestelde vragen

Op deze website beantwoorden we vragen van patiënten en zorgverleners over PGO’s. Wat als ik mijn zorgverlener niet in mijn PGO kan vinden? Wat als mijn patiënt minder digitaal vaardig is?

Veelgestelde vragen

Tijdlijn

Een groeiende groep huisartsen, ggz-instellingen, ziekenhuizen en zelfstandige klinieken kan al veilig verbinden met PGO’s. Patiënten kunnen deze zorgverleners opzoeken in hun PGO, verbinding maken en hun gegevens bekijken. Voor elke groep zorgverleners is een mijlpaal op de kalender gezet. Hoe dichter we bij die mijlpalen komen, hoe meer zorgverleners er te vinden zijn in een PGO.

2021

 • September
  September
  Huisartsenzorg

  Vanaf september groeit het aantal huisartsen dat via MedMij kan verbinden met een PGO snel. Daardoor kunnen steeds meer patiënten op een veilige manier informatie van de huisarts in hun PGO zetten. Dus informatie over ziektes en klachten, het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken, brieven van en voor het ziekenhuis en een lijst met medicijnen en allergieën. Zij kunnen deze informatie in hun PGO bekijken.

 • November
  November
  Geestelijke gezondheidszorg

  Vanaf november kunnen steeds meer patiënten van ggz-instellingen via MedMij hun gegevens in een PGO zetten. Het gaat om basisgegevens zoals woon- en werksituatie en medische gegevens zoals diagnose, laboratoriumuitslagen en medicijnen.

2022

 • Januari
  Januari
  Huisartsenzorg

  In 2021 ging het om gegevens van de huisarts in een PGO bekijken. Vanaf januari 2022 kunnen mensen ook zelf gegevens naar de huisarts sturen. Het gaat om gegevens die je zelf thuis meet, zoals je bloeddruk of bloedsuiker.

 • Oktober
  Oktober
  Medisch specialistische zorg

  Vanaf oktober kunnen steeds meer patiënten die medisch-specialistische zorg krijgen hun gegevens via MedMij bekijken in hun PGO. Het gaat om basisgegevens en medische gegevens zoals diagnose, laboratoriumuitslagen, allergieën en bloeddruk. Er doen 99 ziekenhuizen, 8 universitair medische centra en zo’n 100 zelfstandige klinieken mee met de VIPP 5 regeling om dit voor elkaar te krijgen.

Zes antwoorden van MedMij

Actueel

Nieuws 21 oktober 2021

Vergroot jouw kennis over PGO’s met nieuwe e-learning

Read newsitem Vergroot jouw kennis over PGO’s met nieuwe e-learning
Nieuws 20 september 2021

Veel animo voor webinar ‘Mijn patiënt heeft een PGO’

Read newsitem Veel animo voor webinar ‘Mijn patiënt heeft een PGO’
Nieuws 02 september 2021

PGO-demo sessie

Read newsitem PGO-demo sessie
Ervaringsverhaal 02 juni 2021

Apotheker Gertjan Hooijman: “Onze systemen zijn er helemaal op ingericht; wij zijn er klaar voor”

Read newsitem Apotheker Gertjan Hooijman: “Onze systemen zijn er helemaal op ingericht; wij zijn er klaar voor”