Bij steeds meer zorginstellingen in Drenthe, Friesland en Groningen kun je je persoonlijke gezondheidsomgeving, PGO, gebruiken. Dit zijn apps of websites waarmee patiënten steeds meer medische gegevens op één plek kunnen verzamelen. PGO’s zijn nieuw. Doordat steeds meer mensen een PGO gebruiken ontdekken we wat goed gaat en wat beter kan.
PGO's
in Noord-Nederland
Scroll naar eerste alinea
Ontdek wat er al kan:
- Read more about Wat is het verschil tussen een PGO en een patiëntportaal?
- Read more about Bij welke zorgverleners in Noord-Nederland kun je je PGO gebruiken?
- Read more about Uit welke PGO's kun je kiezen?
- Read more about Waar kun je terecht met vragen over PGO's?
- Read more about Handige informatie
- Read more about Samenwerkende zorgorganisaties
Via mijn PGO kan ik de briefwisselingen tussen mijn specialisten en de huisarts op mijn eigen tempo teruglezen. Dat maakt dat ik beter ben voorbereid op vervolgafspraken. Het zou helemaal geweldig zijn als ik straks ook nog met mijn artsen kan chatten als ik een vraag heb.
Wat is het verschil tussen een PGO en een patiëntportaal?
Bij welke zorgverleners in Noord-Nederland kun je je PGO gebruiken?
In Noord-Nederland doen verschillende grote zorginstellingen mee, zoals ziekenhuizen. En in bijna alle gemeenten doen de huisartsen mee.
Als je klikt op de naam van jouw zorgverlener, ga je naar de website verbind.medmij. Deze website onthoudt de naam van jouw zorgverlener. Via de website kun je jouw PGO openen of een PGO kiezen. Deze PGO haalt dan direct een kopie van jouw medische gegevens op.
Staat jouw PGO nog niet op de verbind.medmij website? Zoek jouw zorginstelling dan op in je PGO.
Deelnemende zorginstellingen
- Antonius Ziekenhuis
- Alliade
- GGZ Friesland
- Kwadrant groep
- Martini ziekenhuis
- Medisch Centrum Leeuwarden
- Nij Smellinghe
- Ommelander ziekenhuis
- Revalidatie Friesland
- Treant
- UMCG Groningen
- Wilhelmina Ziekenhuis Assen (sluit aan in september 2023)
- Ziekenhuis Tjongerschans
Gemeenten in Drenthe met deelnemende huisartsen
Aa en Hunze / Assen / Borger-Odoorn / Coevorden / Emmen / Hoogeveen / Meppel / Midden-Drenthe / Noordenveld / Tynaarlo / Westerveld / De Wolden
Gemeenten in Friesland met deelnemende huisartsen
Achtkarspelen / Ameland / Dantumadiel / De Fryske Marren / Harlingen / Heerenveen / Leeuwarden / Noardeast-Fryslân / Ooststellingwerf / Opsterland / Smallingerland / Súdwest-Fryslân / Terschelling / Tytsjerksteradiel / Vlieland / Waadhoeke / Weststellingwerf
Gemeenten in Groningen met deelnemende huisartsen
Groningen / Het Hogeland / Midden-Groningen / Oldambt / Pekela / Stadskanaal / Veendam / Westerkwartier / Westerwolde
Uit welke PGO's kun je kiezen?
Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee je een PGO kunt verbinden. En ook welke zelfmeet apps of slimme horloges je kunt koppelen, verschilt per PGO. Ga naar digitalezorggids.nl en kies de PGO die bij jou past.
Waar kun je terecht met vragen over PGO’s?
Waar kun je terecht met vragen?
Het gebruik van een PGO kan verschillende vragen oproepen. Soms zijn dit vragen voor de zorgverlener, maar vaak ook niet.
Voor je vragen over PGO’s kun je terecht bij het PGO informatiepunt
Op werkdagen bereikbaar van 08.00-18.00 uur:
tel: 085- 303 49 59
mail: pgo@helpdeskdigitalezorg.nl
Overige vragen
Bij een inhoudelijke vraag over je medische gegevens neem je contact op met je zorgverlener. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt over de uitslag van je bloedonderzoek of als je niet snapt wat de arts heeft opgeschreven.
DigiHulplijn
Bij praktische vragen over het gebruik van computer, telefoon of tablet kun je terecht bij de Digihulplijn : 0800 1508 (gratis)
Uitleg dicht bij huis
Wil je liever uitleg dicht bij huis? De Digihulplijn weet waar je in de buurt terecht kunt, zoals een bibliotheek. Of zij organiseren een thuisbezoek, bijvoorbeeld via het Nationaal Ouderenfonds. Bel 0800 1508 (gratis).
Handige informatie
PGO’s zijn nieuw en vol in ontwikkeling. Veel mensen vinden het inloggen ingewikkeld. Gelukkig zijn er veel informatiemiddelen die je kunnen helpen. En kom je er niet uit? Kijk dan op deze website waar je je vragen kunt stellen.
PGO-quiz
Test je kennis over PGO’s in een online quiz van 7 vragen. De eerste vraag is misschien een inkoppertje. Weet jij ook het antwoord op de volgende vragen?
Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO
In onze Voorbeeld-PGO oefen je met niet bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Ideaal voor nieuwsgierige gebruikers.
Cursus: inloggen in een PGO
PGO’s moeten jouw gegevens goed beschermen. Daarom is inloggen met alleen een wachtwoord niet genoeg. Je hebt ook een tweede, extra stap nodig, bijvoorbeeld een code via de telefoon. Dat heet twee-factor authenticatie.
In een korte cursus leggen we uit wat twee-factor authenticatie is en hoe het werkt. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Het verschilt per PGO welke manier je moet gebruiken om in te loggen. Ook krijg je op het eind een tip van ons.
Samenwerkende zorgorganisaties