Krijg met een PGO
meer grip
op je gezondheid

Krijg met een PGO meer grip  op je gezondheid

Wat leuk dat je meer wilt weten over persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Een PGO is een app of website waarmee je steeds meer gegevens over jouw gezondheid op één plek kunt verzamelen. Wil jij het advies van de huisarts aan jouw dokter in het ziekenhuis laten zien? Wil jij zelf gezondheidsgegevens toevoegen? Of wil je een completer beeld van je gezondheid? Een PGO kan je hierbij helpen. 

PGO’s zijn nieuw en nog in ontwikkeling. 

Wat is een PGO?

Een PGO is een app of website waar je gratis je medische gegevens kunt bekijken. Vaak kun je ook gegevens over jouw gezondheid toevoegen die je zelf meet. Bijvoorbeeld je bloeddruk of gewicht. Door jouw gezondheidsgegevens op één plek te verzamelen, krijg je grip op je gezondheid. Nieuwsgierig? We vertellen je graag meer.

Wat is een PGO?

Kies een PGO

Er zijn verschillende PGO’s waar je uit kunt kiezen. Waar moet je op letten? We verwijzen naar een PGO-keuzehulp. En we vertellen je meer over het inloggen met twee-factor authenticatie. Daar krijg je namelijk direct mee te maken als je een PGO wilt gebruiken.

Kies een PGO

Een PGO gebruiken

Een PGO is een app of website waarmee je zelf je gezondheid in de gaten kunt houden. Hoe jij je PGO gebruikt, bepaal je zelf. We geven je informatie over het ophalen van medische gegevens. En over het toevoegen van gegevens die je zelf meet. Bijvoorbeeld je bloeddruk of het aantal stappen dat je zet.

Een PGO gebruiken

Inschrijven PGO-alert

Wil jij een mailtje ontvangen als er nieuwe ontwikkelingen zijn rond PGO’s?

Inschrijven PGO-alert
Inschrijven PGO-alert

Uitgelicht

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

In onze Voorbeeld-PGO oefen je met niet-bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Ideaal voor nieuwsgierige gebruikers.

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

Uitlegvideo’s over PGO’s

Kijk je liever dan dat je informatie leest? In negen korte kennisclips van elk 1,5 tot 2 minuten beantwoorden we de belangrijkste vragen over PGO’s. Je leert meer over wat een PGO is, wat de voordelen zijn en veilige gegevensuitwisseling via MedMij.

Bekijk hier de video’s

Uitlegvideo’s over PGO’s

Bij wie kun je je PGO gebruiken?

Kun je al bij jouw zorgverlener je medische gegevens ophalen in je PGO? Ga naar digitalezorggids.nl en klik op de knop ‘Doe de check’. Nog niet alle zorgorganisaties kunnen met een PGO verbinden. Het aantal zorgverleners dat aangesloten is, neemt de komende tijd toe.

Bij wie kun je je PGO gebruiken?

Informatie voor zorgorganisaties

Het programma PGO on Air van Patiëntenfederatie Nederland helpt zorgverleners en zorginstellingen het gebruik van PGO’s optimaal te stimuleren en ondersteunen. Met onze leermiddelen leren zorgverleners en zorggebruikers meer over PGO’s. Ook zijn er communicatiematerialen die instellingen kunnen inzetten om hun medewerkers of patiënten te informeren over PGO’s.

Actueel

Nieuws 02 juli 2024

Koppeling met Thuisarts.nl in PGO’s

Read newsitem Koppeling met Thuisarts.nl in PGO’s
Nieuws 02 juli 2024

Koppeling met Thuisarts.nl in PGO’s

Read newsitem Koppeling met Thuisarts.nl in PGO’s
Nieuws 26 juni 2024

Medicatieafspraak vanaf 1 juli 2024 beschikbaar in PGO

Read newsitem Medicatieafspraak vanaf 1 juli 2024 beschikbaar in PGO
Algemeen 18 juni 2024

Helpdesk Digitale Zorg helpt: iedereen heeft recht op digitale zorg

Read newsitem Helpdesk Digitale Zorg helpt: iedereen heeft recht op digitale zorg
04 juni 2024

PGO gebruik: cijfers in beeld

Read newsitem PGO gebruik: cijfers in beeld

Over PGO.nl

De website PGO.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. In samenwerking met het ministerie van VWS werkt zij binnen het programma PGO on Air hard aan het bekender maken, kiezen, gebruiken en benutten van PGO’s. Een PGO-alliantie van ruim vijftig patiënten-, branche-, consumenten- en welzijnsorganisaties helpt hierbij. Zodat straks iedereen die dat wil zijn of haar eigen gezondheidsgegevens kan verzamelen, bekijken en delen met een PGO.

Lees meer over de PGO-alliantie