Webinar

Een goede start met jouw persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Bij steeds meer zorgverleners kun je je PGO gebruiken. Een PGO is een app en of website waarmee jij medische gegevens op één plek verzamelt. Vaak kun je ook gegevens toevoegen die je zelf meet. Zoals je bloeddruk of gewicht. PGO’s zijn voor de meeste mensen nieuw. Daarom organiseren we een webinar over PGO’s.

Tijdens de webinar leggen we uit wat je nu al kunt met een PGO. En je ziet hoe het werkt met kiezen, inloggen en het ophalen van medische gegevens. Na de webinar kun jij meteen beginnen met je gezondheid bijhouden in jouw PGO.

Niet alleen jij, maar ook wij leren van deze webinar. Aan het eind vragen we jou wat je opvalt. Wat gaat goed? En wat kan beter? En waar heb je nog hulp bij nodig? Dat helpt ons met het verbeteren van PGO’s.

Programma

  • Welkom en korte PGO-introductie

Kiezen van een PGO

Er zijn verschillende PGO’s waar je uit kunt kiezen. Wat zijn de verschillen? Waar moet je op letten? Dat leggen we uit. En we laten je een handige keuzehulp zien.

Een account maken en inloggen

In een PGO haal jij informatie op over jouw gezondheid. Om deze informatie zo goed mogelijk te beschermen maken PGO’s bij het inloggen gebruik van een extra beveiliging: twee-factor authenticatie. In deze Kamer leggen we uit wat dat is, waarom dat zo is en hoe het werkt.

Ophalen van medische gegevens
In de PGO kun je je gegevens ophalen. Dat doe je door in je PGO jouw zorgverlener op te zoeken en te vragen om verbinding. Daarna log je in met DigiD. We laten je zien hoe je jouw zorgverlener vindt en hoe DigiD werkt.

Afsluiting: Het woord aan jou: wat vindt je ervan? Wat kan beter?

Datum en aanmelden

Het eerstvolgende webinar wordt gehouden op 11 mei om 19.00 uur.

Aanmelden kan per mail: info@pgo.nl , vermeld ‘aanmelding webinar’ in de onderwerpregel.