Een PGO gebruiken

Wil je jouw medische gegevens veilig en overzichtelijk op één plek ophalen? Met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kan dat. Je haalt eenvoudig en veilig een kopie op van jouw gegevens die bij je huisarts, ziekenhuis of andere zorgverleners staan. Zo krijg je meer inzicht in je gezondheid, handig en altijd dichtbij.

Stappenplan: zo begin je met een PGO

Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je meteen aan de slag met een PGO. Deze gegevens staan in de computer bij verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld bij het ziekenhuis, de huisarts of therapeut. Nog niet alle zorgverleners kunnen verbinden met een PGO. Dat lukt alleen bij een zorgverlener die het MedMij-label heeft. Steeds meer zorgverleners sluiten zich hierbij aan. Check via de PGO-keuzehulp of jouw zorgverlener al is aangesloten.  

👉 Gebruik de PGO-keuzehulp 

Klaar om te starten met een PGO? Doorloop de volgende stappen om snel én veilig een kopie van je medische gegevens op te halen:

1. Doe de check

Niet elke zorgverlener kan al gegevens delen met een PGO. Controleer daarom eerst of jouw huisarts, ziekenhuis of andere zorgverlener dit kan en een MedMij-label heeft. ->  Doe de check

2. Kies de PGO die bij jou past

Er zijn meerdere PGO-aanbieders. Een PGO gebruiken is gratis, het ophalen van je medische gegevens in een PGO ook. De PGO-keuzehulp helpt je verder om een PGO te vinden die aansluit bij jouw situatie en wensen. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je meteen verder.

3. Log in op je PGO en haal je gegevens op

Open jouw gekozen PGO-app of website. Zoek de knop om je medische gegevens op te halen. De tekst hiervan kan per PGO verschillen, zoals ‘Haal jouw medische gegevens op’ of ‘Verbind met zorgverlener’.

4. Zoek je zorgverlener

Selecteer de zorgverlener van wie je gegevens wilt ophalen, bijvoorbeeld je huisarts of ziekenhuis.

5. Log veilig in met DigiD

Je PGO maakt nu verbinding met je zorgverlener. Je wordt automatisch doorgestuurd naar DigiD. Log in met de DigiD app – dat is nodig om jouw identiteit veilig te bevestigen.
Let op: gebruik je DigiD voor het eerst met een PGO? Dan is een ID-check vereist.

🎥 Meer weten? Bekijk de video en animatie over het veilig ophalen van gegevens en de ID-check:
👉 Video: Hoe haal ik veilig mijn medische gegevens op in een PGO
👉 Video: Wat is de ID-check?

6. Je gegevens worden opgehaald

Na het inloggen haalt jouw PGO automatisch een kopie van je medische gegevens op. Deze zie je terug in jouw overzicht.

Video: waarom zou je een PGO gebruiken?

Zelf gegevens toevoegen

In een PGO kun je ook zelf informatie toevoegen, zoals je bloeddruk, bloedsuiker of gewicht. Sommige PGO’s koppelen met gezondheidsapps of smartwatches, zodat je metingen automatisch worden bijgewerkt. Zo krijg je een compleet beeld van je gezondheid. De mogelijkheden verschillen per PGO, dus kies er een die past bij jouw wensen.

👉 Gebruik de PGO-keuzehulp 

Meer informatie en tips

Voorbeeld PGO

In de Voorbeeld PGO kijk je mee in de PGO van een niet-bestaand persoon. Bekijk de PGO en ontdek wat er zoal mogelijk is.

Voorbeeld PGO

E-learning Inloggen

Ontdek meer over de manier waarop jij kunt inloggen in je PGO

E-learning Inloggen

Video's over PGO's

Bekijk diverse video’s die ook direct veelgestelde vragen over PGO’s beantwoorden.

Video's over PGO's

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over het gebruik van een PGO? Of loop je ergens tegenaan, bijvoorbeeld bij het inloggen of het ophalen van je medische gegevens? 

👉 Bekijk de veel gestelde vragen
👉 Of neem contact op met het PGO Informatiepunt – daar staan medewerkers voor je klaar om je verder te helpen.