Bij steeds meer zorginstellingen in Zeeland kun je je persoonlijke gezondheidsomgeving, PGO, gebruiken. Dit zijn apps of websites waarmee patiënten steeds meer medische gegevens op één plek kunnen verzamelen. Doordat steeds meer mensen een PGO gebruiken, ontdekken we wat goed gaat en wat beter kan.

‘Het geeft mij een fijn gevoel als ik de uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoeken rustig kan ophalen en bekijken, vóór het consult met mijn zorgverlener,’ vertelt Christie Steenbakker, patiënt bij meerdere zorgverleners. ‘Zo kan ik al bedenken wat ik wil vragen en word ik niet overrompeld door alle informatie die er tijdens het consult aan bod komt. Dat kan met een PGO. Het zou voor mij nog fijner zijn als ik mijn PGO straks kan verbinden met al mijn zorgverleners, dan wordt mijn persoonlijke gezondheidsomgeving completer’.

Waarvoor kun je een PGO gebruiken?

PGO’s zijn nieuw en nog in ontwikkeling. Nog niet elke zorgverlener doet mee. Maar wel steeds meer. En nog niet alle gegevens kun je verzamelen in je PGO. Maar wel steeds meer. Bijna elke huisarts in Nederland doet mee. Dus veel mensen kunnen in een PGO hun huisartsgegevens ophalen. Ook doen verschillende ziekenhuizen en ggz-instellingen al mee. En je kunt vaak zelf gegevens in je PGO zetten. Daardoor is het voor veel mensen al handig een PGO te gebruiken.

Bij deze zorgverleners in Zeeland kun je je PGO gebruiken

In Zeeland doen verschillende grote zorginstellingen mee: ziekenhuizen, revalidatiecentra en ook instellingen die zich richten op ouderenzorg. Daarnaast doen in bijna alle Zeeuwse gemeenten de huisartsen mee.

Als je klikt op de naam van jouw zorgverlener, ga je naar de website verbind.medmij. Deze website onthoudt de naam van jouw zorgverlener. Via de website kun je jouw PGO openen of een PGO kiezen. Deze PGO haalt dan direct een kopie van jouw medische gegevens op.

Staat jouw PGO nog niet op de verbind.medmij website? Zoek jouw zorginstelling dan op in je PGO.

Deelnemende zorginstellingen

Gemeenten in Zeeland met deelnemende huisartsen

Borsele / Goes / Hulst / Kapelle / Middelburg / Noord-Beveland / Reimerswaal / Schouwen-Duiveland / Sluis / Terneuzen / Veere / Vlissingen

Instellingen die binnenkort meedoen

  • SVRZ
  • WVO Zorg

Uit welke PGO's kun je kiezen?

Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee je een PGO kunt verbinden. En ook welke zelfmeet apps of slimme horloges je kunt koppelen, verschilt per PGO. Ga naar digitalezorggids.nl en kies de PGO die bij jou past.

Ga naar digitalezorggids.nl

Waar kun je terecht met vragen?

Het gebruik van een PGO kan verschillende vragen oproepen. Soms zijn dit vragen voor de zorgverlener, maar vaak ook niet.

Voor je vragen over PGO’s kun je terecht bij het PGO informatiepunt

Op werkdagen bereikbaar van 08.00-18.00 uur:

tel: 085- 303 49 59

mail: pgo@helpdeskdigitalezorg.nl 

Overige vragen

Bij een inhoudelijke vraag over je medische gegevens neem je contact op met je zorgverlener. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt over de uitslag van je bloedonderzoek of als je niet snapt wat de arts heeft opgeschreven.

 

Samenwerkende organisaties

PGO-quiz

Test je kennis over PGO’s in een online quiz van 7 vragen. De eerste vraag is misschien een inkoppertje. Weet jij ook het antwoord op de volgende vragen?

PGO-quiz

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

In onze Voorbeeld-PGO oefen je met niet bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Ideaal voor nieuwsgierige gebruikers.

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

Cursus: inloggen in een PGO

PGO’s moeten jouw gegevens goed beschermen. Daarom is inloggen met alleen een wachtwoord niet genoeg. Je hebt ook een tweede, extra stap nodig, bijvoorbeeld een code via de telefoon. Dat heet twee-factor authenticatie.

In een korte cursus leggen we uit wat twee-factor authenticatie is en hoe het werkt. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Het verschilt per PGO welke manier je moet gebruiken om in te loggen. Ook krijg je op het eind een tip van ons.

Cursus: inloggen in een PGO