Bij steeds meer zorginstellingen in Utrecht kun je je persoonlijke gezondheidsomgeving, PGO, gebruiken. Dit zijn apps of websites waarmee patiënten steeds meer medische gegevens van verschillende zorgaanbieders op één plek kunnen verzamelen. PGO’s worden steeds verder ontwikkeld. Doordat steeds meer mensen een PGO gebruiken, ontdekken we wat goed gaat en wat beter kan.

Bij welke zorgverleners in Utrecht kun je je PGO gebruiken?

In Utrecht doen verschillende grote zorginstellingen mee, zoals ziekenhuizen. En in bijna alle gemeenten doen de huisartsen mee.

Als je klikt op de naam van jouw zorgverlener, ga je naar de website verbind.medmij. Deze website onthoudt de naam van jouw zorgverlener. Via de website kun je jouw PGO openen of een PGO kiezen. Deze PGO haalt dan direct een kopie van jouw medische gegevens op.

Staat jouw PGO nog niet op de verbind.medmij website? Zoek jouw zorginstelling dan op in je PGO.

Deelnemende zorginstellingen

Deelnemende huisartsen

Met je PGO kun je bij vrijwel elke huisarts je gegevens ophalen.

Uit welke PGO's kun je kiezen?

Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee je een PGO kunt verbinden. En ook welke zelfmeet apps of slimme horloges je kunt koppelen, verschilt per PGO. Ga naar digitalezorggids.nl en kies de PGO die bij jou past.

Ga naar digitalezorggids.nl

Via mijn PGO kan ik de briefwisselingen tussen mijn specialisten en de huisarts op mijn eigen tempo teruglezen. Dat maakt dat ik beter ben voorbereid op vervolgafspraken. Het zou helemaal geweldig zijn als ik straks ook nog met mijn artsen kan chatten als ik een vraag heb.

Waar kun je terecht met vragen?

Het gebruik van een PGO kan verschillende vragen oproepen. Soms zijn dit vragen voor de zorgverlener, maar vaak ook niet.

Voor je vragen over PGO’s kun je terecht bij het PGO informatiepunt

Op werkdagen bereikbaar van 08.00-18.00 uur:

tel: 085- 303 49 59

mail: pgo@helpdeskdigitalezorg.nl 

 

Samenwerkende organisaties

PGO-quiz

Test je kennis over PGO’s in een online quiz van 7 vragen. De eerste vraag is misschien een inkoppertje. Weet jij ook het antwoord op de volgende vragen?

PGO-quiz

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

In onze Voorbeeld-PGO oefen je met niet bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Ideaal voor nieuwsgierige gebruikers.

Eerst uitproberen? Gebruik onze Voorbeeld-PGO

Cursus: inloggen in een PGO

PGO’s moeten jouw gegevens goed beschermen. Daarom is inloggen met alleen een wachtwoord niet genoeg. Je hebt ook een tweede, extra stap nodig, bijvoorbeeld een code via de telefoon. Dat heet twee-factor authenticatie.

In een korte cursus leggen we uit wat twee-factor authenticatie is en hoe het werkt. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Het verschilt per PGO welke manier je moet gebruiken om in te loggen. Ook krijg je op het eind een tip van ons.

Cursus: inloggen in een PGO

Nu kunnen patiënten via hun PGO mijn adviezen nog eens rustig teruglezen. Straks komen de adviezen van al hun andere zorgverleners daar hopelijk ook nog bij.