Geboortezorg

Ben je zwanger of ben je zwanger geweest? Wil je al je medische gegevens van jou en je kindje makkelijk kunnen bekijken? Gebruik dan een Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Dit is een app of website waarmee je jouw medische gegevens op één plek kunt verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan uitslagen van je huisarts, het ziekenhuis, maar ook aan gegevens die jouw verloskundige heeft genoteerd over bijvoorbeeld de groei van jouw kindje.

Straks zijn ook de gegevens van de kraamzorg beschikbaar en kun je jouw echogegevens in je eigen PGO bewaren. Zo heb je alle gegevens, overzichtelijk, op één plek staan.

Benieuwd naar wat een PGO nu precies is? Bekijk onderstaand filmpje en lees meer op deze pagina.

 

Ontdek welke PGO bij jou past

Wil je weten welke PGO bij jou past? Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee je een PGO kunt verbinden. Niet alle PGO’s geven toegang tot gegevens over jouw zwangerschap. En ook welke zelfmeet-apps of slimme horloges je kunt koppelen, dit verschilt per PGO. Ga naar digitalezorggids.nl en kies de PGO die bij jou past of bekijk de pagina Kies een PGO voor meer informatie.

Een aantal voordelen van een PGO als je zwanger bent of bent geweest

  • Je hebt al jouw medische gegevens van alle zorgverleners die betrokken zijn bij jouw zwangerschap op één plek
  • Je kunt nalezen wat bijvoorbeeld de verloskundige heeft gezegd tijdens jouw afspraak
  • Je kunt afspraken nog eens teruglezen op een moment dat jou uitkomt
  • Je gaat beter voorbereid naar de afspraak met je zorgverlener, zoals de verloskundige.
  • Je kunt zien hoe je kindje is gegroeid en dit aan je partner, familie en vrienden laten zien.

Is een PGO veilig?

Stichting MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label volgen deze regels. Zie je een PGO waar MedMij op staat? Dan weet je dat deze PGO veilig verbinding maakt met zorgverleners. Je kunt er dan op vertrouwen dat jouw medische gegevens op een veilige en betrouwbare manier worden uitgewisseld.

Is een PGO veilig?

Kost een PGO geld?

Nee, een PGO is gratis. Via de website digitalezorggids.nl vind je een PGO die bij je past.

Verloskundige Hieke: “Een portaal is van de zorgverlener. Een persoonlijke gezondheidsomgeving is echt van de zwangere zelf. Daar kan ze al haar geboortegegevens in zien. Zo kan ze ook haar partner of familie laten zien hoe het kindje groeit.”

Waar kun je terecht met vragen over PGO's?

Wil je meer weten over jouw PGO of heb je vragen? Neem dan contact op met het PGO informatiepunt. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00-18.00 uur

tel: 085- 303 49 59

mail: pgo@helpdeskdigitalezorg.nl

 

Anne Mette van Wieren: “Met een PGO heb ik gewoon alles lekker op een plek. Ik hoef niet meer old fashioned met een boekje naar de controle toe. Je kan daar alles in terug vinden. Alles in één PGO, dat is heel handig.”

Meer informatie

Eerst uitproberen? Probeer onze voorbeeld-PGO

Een PGO is een app of website waar je gratis je medische gegevens kunt bekijken. Vaak kun je ook gegevens over jouw gezondheid toevoegen die je zelf meet. Bijvoorbeeld je bloeddruk of gewicht. Door jouw gezondheidsgegevens op één plek te verzamelen, krijg je grip op je gezondheid. Nieuwsgierig? We vertellen je graag meer.

Eerst uitproberen? Probeer onze voorbeeld-PGO

PGO-Quiz

Wat weet jij over PGO’s? Test je kennis over PGO’s in een online quiz van 7 vragen.

PGO-Quiz

Cursus inloggen in een PGO

PGO’s moeten zorgen dat jouw gegevens goed beschermd zijn. Daarom is inloggen met alleen een wachtwoord niet genoeg. Je hebt ook een tweede, extra stap nodig, bijvoorbeeld met een code via de telefoon. Dat heet twee-factor authenticatie.

In een korte online cursus leggen we uit wat twee-factor authenticatie is en hoe het werkt. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Het verschilt per PGO welke manier je moet gebruiken om in te loggen. Ook krijg je aan het eind een tip van ons.

Cursus inloggen in een PGO