Introductie PGO’s voor ggz-behandelaren
Een video van VIPP GGZ over PGO’s en het belang voor ggz-behandelaren en patiënten.
Een PGO is voor de meeste mensen nieuw. Voor de patiënt en voor de ggz-professional. Op PGO.nl vinden professionals in de geestelijke gezondheidszorg communicatiematerialen om patiënten te informeren over PGO’s. En om hen te stimuleren een PGO te gebruiken. Ook vind je hier informatie over hoe een PGO jouw werk kan veranderen.
Steeds meer ggz-instellingen voldoen aan de MedMij-standaard. Dat betekent dat zij veilig kunnen verbinden met PGO’s. VIPP GGZ helpt ggz-instellingen met het realiseren van deze veilige gegevensuitwisseling. 87 ggz-instellingen werken mee. Deze instellingen kunnen de materialen op deze website gebruiken om hun behandelaren en patiënten op weg te helpen met een PGO. Gaandeweg voegen we steeds meer instrumenten toe. Gericht op informeren, stimuleren en leren.
Ken jij een instrument dat voor deze doelgroep interessant is? Laat het ons weten via pgo@patientenfederatie.nl.
De toolkit is gevuld met communicatiemateriaal dat zorgverleners kunnen gebruiken om PGO’s bij hun patienten of clienten onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld video’s, social media uitingen, posters en voorbeeldteksten.
Wil je meer leren over PGO’s? Je kennis en vaardigheden vergroten? Hier zijn verschillende leermiddelen voor gemaakt. Zo zijn er e-learnings, korte testen, workshoppakketten, een training en linkjes naar interessante sites.
VIPP GGZ is het versnellingsprogramma voor de informatie-uitwisseling tussen patiënt en professional binnen de geestelijke gezondheidszorg.
VG Digitaal staat voor: VrijGevestigde Digitaal en ondersteunt vrijgevestigde GGZ-professionals bij het optimaal gebruikmaken van het EPD en gegevensuitwisseling met patiënten. VG Digitaal is een opvolging van VG VIPP.
Een video van VIPP GGZ over PGO’s en het belang voor ggz-behandelaren en patiënten.
Schat eerst in hoe digitaal vaardig je patiënt is. Pharos heeft hiervoor een quickscan ontwikkeld. Daarnaast is er veel aanbod in de buurt, zoals cursussen, om patiënten verder te helpen. Kijk hiervoor eens op hetinformatiepunt.nl.
Dit is geen enkel probleem. Een zorgverlener blijft altijd werken met zijn eigen systeem. Een PGO is van een patiënt. In een PGO met MedMij-label kan de patiënt een kopie van de gegevens uit zijn medische dossier zetten. In de toekomst kan hij gegevens vanuit de PGO ook delen met zorgverleners. Zoals het ziekenhuis of de huisarts.
Een patiënt kan via MedMij in zijn PGO zelf verbinding maken met de juiste zorgverlener. Als dit in zijn PGO niet lukt, kan dit een aantal redenen hebben:
Als de patiënt via zijn PGO wel verbinding kan maken met de zorgverlener, maar geen gegevens ontvangt. Dan kan dit twee redenen hebben: