Leren en verbeteren met jouw hulp!

Jouw zorgverlener heeft je uitgenodigd om als een van de eersten een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) uit te proberen. Het is namelijk belangrijk om van de ervaringen van gebruikers te leren en te verbeteren. Wat gaat goed? En wat kan er beter? Laat het weten aan jouw zorgverlener. Hoe? Vraag dit aan jouw zorgverlener.

Heel begrijpelijk als je eerst meer informatie wilt, voordat je een PGO gaat uitproberen. Op deze pagina vind je antwoord op de veel gestelde vragen.

Wat is een PGO?

Iedereen van 16 jaar en ouder kan een PGO uitproberen. In de volgende video vertelt Ruben je meer over wat je met een PGO kunt.

In ontwikkeling

De veilige verbinding tussen een PGO en de huisarts, het ziekenhuis of een ggz-instelling is pas net mogelijk. De PGO’s die er op dit moment zijn, moeten nog verder worden ontwikkeld. Op dit moment kunnen er nog maar kleine stukjes medische informatie uitgewisseld worden. Bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een uitslag van het ziekenhuis of een brief van een therapeut. De hoeveelheid informatie die je in je PGO kunt bekijken, wordt steeds verder uitgebreid. Ook sluiten steeds meer zorgverleners zich aan, waardoor je jouw gegevens op meer plekken kunt ophalen in jouw PGO.

Veiligheid staat voorop

Stichting MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels.

Lees meer over de regels van MedMij

Probeer een PGO uit!

Een PGO uitproberen zonder een echt account aan te maken? Dat kan op voorbeeldpgo.nl. In de Voorbeeld-PGO oefen je met niet-bestaande gegevens van een niet-bestaande persoon. Je leert hoe je kunt inloggen, oefent met het ophalen van medische gegevens en het zelf toevoegen van medicijnen. Ideaal voor nieuwsgierige zorgverleners en patiënten.

Probeer een PGO uit

Korte online quiz

Leer meer over PGO’s in een online quiz van 7 vragen. De eerste vraag is misschien een inkoppertje. Weet jij ook het antwoord op de volgende vragen?

Start de quiz

Een PGO kies je zelf

Er zijn verschillende PGO’s. Kies een PGO die bij jou past op digitalezorggids.nl.

Kies een PGO

Korte cursus: uitleg over inloggen met twee stappen

Om jouw medische gegevens te beschermen maken PGO’s bij het inloggen gebruik van twee-factor authenticatie. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord is er nog een tweede stap nodig voordat je toegang krijgt tot jouw PGO. De tweede stap verschilt per PGO. In deze cursus krijg je uitleg over de verschillende manieren van inloggen.

Naar de korte cursus ‘Inloggen’

Inschrijven PGO-alert

Wil jij een mailtje ontvangen als er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom PGO’s?

Inschrijven PGO-alert

 

Inschrijven PGO-alert