Krijg meer grip
op je gezondheid
met een PGO

Ontdek wat er al kan.

Je gezondheid is belangrijk. Dat vindt iedereen. Daarom tellen we onze stappen, houden we hoe bij goed we slapen en letten op hoeveel calorieën we binnenkrijgen. Maar al deze data staan natuurlijk niet op zichzelf. Want je bent toch meer dan dat getalletje op de weegschaal? Of de hoeveelheid uur die je per nacht slaapt?

Met een PGO verzamel je gezondheidsgegevens én medische gegevens op één plek. Wel zo handig, want door die verschillende gegevens met elkaar te verbinden krijg je nieuwe inzichten. En ontstaat er een completer beeld van je gezondheid.

Wil je ook meer grip op je gezondheid? Ontdek wat er al kan.

Wat is een PGO?

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waar je gegevens over jouw gezondheid kunt toevoegen die je zelf meet. Bijvoorbeeld je bloeddruk of gewicht. Ook kun je een kopie van je medische gegevens ophalen. Zo komen de gegevens uit het ziekenhuis, de huisarts of therapeut ook in je PGO terecht.

PGO’s zijn nog in ontwikkeling. Daarom kun je nog niet álles met een PGO. Maar de ontwikkelingen gaan snel en er komen steeds meer functies bij. Zo kun je steeds meer nieuwe apps of zelfmeetapparatuur koppelen aan je PGO. En het aantal zorgverleners dat aangesloten is, neemt ook toe.

Volg de ontwikkeling van PGO's

PGO’s zijn nieuw en kunnen steeds meer. Wil jij deze ontwikkeling volgen? Schrijf je dan in voor de PGO-alert.

Schrijf je in

MedMij: veilig medische gegevens uitwisselen

Bijzonder aan een PGO is dat je gegevens die je zelf meet kunt combineren met medische gegevens. Een veilige verbinding tussen jouw PGO en je huisarts, ziekenhuis of therapeut is belangrijk. Stichting MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Via MedMij kun je op een veilige manier een kopie van je medische gegevens in je PGO ophalen. Als je het MedMij-logo ziet, dan weet je dat deze PGO of zorgaanbieder zich houdt aan de MedMij-regels.

Kies een PGO

Er zijn meerdere PGO’s en elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de apps waarmee je kunt koppelen. Of in de zorgverleners waarmee je een PGO kan verbinden. Daarom is het belangrijk dat je een PGO kiest die bij jouw wensen past.

Op digitalezorggids.nl kun je PGO’s met elkaar vergelijken.

Vergelijk PGO’s

Welke gegevens over mijn gezondheid kan ik zelf in een PGO zetten?

Aan meer dan de helft van de beschikbare PGO’s kun je zelf gegevens over je gezondheid toevoegen. Bijvoorbeeld je gewicht, hoe lang je slaapt, het aantal calorieën, bloeddruk of stemmingswisselingen. Dat kan handmatig, bijvoorbeeld in een dagboekje, of door een app of een wearable aan je PGO te koppelen.

Lees meer